Joel és Ellie első közös kalandja PC-re is ellátogat!

the-last-of-us-1.png

Az utóbbi pár évben tendencia lett a Sony részéről, hogy régebbi, ex-konzolos címeket elérhetővé tesznek a PC-s tábor számára is. A Bend Studio 2019-es motoros-zombis játéka, a Days Gone és a Guerrilla Games 2017-es posztapokaliptikus robotdínós kalandja, a Horizon Zero Dawn után úgy tűnik, hogy idén egy újabb konzolos húzócím teszi tiszteletét az asztali gépeken.

Korábban már pletykálták, hogy a Naughty Dog a 2013-ban megjelent posztapokaliptikus túlélőjátékának, a The Last of Us - nak a felújított változatán dolgozik titokban, de egészen mostanáig nem lett megerősítve a dolog.

A mai napon viszont a PlayStation Direct oldalán kiszivárgott egy trailer, aminek köszönhetően megtudtuk, hogy nem csak a PlayStation 5-tulajok, de hamarosan a PC-sek is átélhetik Joel és Ellie első közös kalandjait.

A felújított verzió The Last of Us: Part I néven fog érkezni PS5-re szeptember 2-án, PC-re egy kicsit később, és természetesen jár hozzá az előzményként szolgáló Left Behind DLC is.

Teljes árat kell majd érte fizetnünk (70 eurót), és lesz belőle egy drágább, "tartalmasabb" kiadás is Firefly Edition néven, egyelőre nem ismert extra tartalmakkal.

UPDATE: A közel 100 eurós posztapokaliptikus túlélőcsomag tartalmazni fog egy limitált kiadású SteelBook-ot, a The Last of Us: American Dreams képregény 4 db számát, emellett játékbéli extrákkal is felruház majd minket.

Kapunk robbanó nyilakat, megnövelt craft és healing képességeket, pisztoly- és puskafejlesztést, két új játékmódot (Dither Punk Filter és Speedrun) és 6 db egyedi fegyver skin-t.

fu0qtmlxeae_bsd.jpg

Az előzetes alapján nem csak a látványvilág lett alaposan átdolgozva és feltuningolva, úgy tűnik, hogy az egészet az alapoktól építették fel újra. Belenyúltak a játékmenetbe, modernizálták az irányítást, a felfedezésen és a harc élményén is komoly változtatásokat eszközöltek a készítők.

Nagy valószínűséggel a ma esti Summer Game Fest előadáson további infók derülnek majd ki a programról, addig viszont érdemes felírni a naptárba szeptember 2-át.

Az igazat megvallva, mivel mindig is a PC-Master-Race táborát erősítettem világ életben, nekem anno kimaradt Joel és Ellie első közös kalandtúrája, úgyhogy nagy rá az esély, hogy adok neki egy esélyt és beruházok majd rá. 

Addig is, hogy gyorsabban teljen a hátralévő idő, az alábbi linkre kattintva ti is megbizonyosodhattok róla, hogy valami elképesztően gyönyörű lesz a felújított verzió az újgenerációs konzolokon és az asztali gépeken egyaránt.

Csak győzzük kivárni a szeptemberi megjelenést..
fu0t8obwuaicfbq.jpg