Szörnyvadászat a telefonon

the-witcher-monster-slayer-mobile-game-announced.jpg

Mind a PC Master Race hívei, mind a konzolpártiak oldaláról nagy divatnak örvend manapság "szidni" a mobiljátékosokat, azokat a "szerencsétleneket", akik nem is "igazi" gamerek, hanem csak a Candy Crush Saga-t nyomják "orrvérzésig" a szabadidejükben. 

Viszont akármennyire is van "lefitymálva", a mobilos piac az utóbbi években szárnyal. Mi az hogy szárnyal, egyenesen katapultálta magát az űrbe! A mobilos játékok népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, minthogy a PUBG Corp. Battle Royal játéka, a  PUBG Mobile-nak már 400 millió felhasználója van szerte a világon, naponta pedig átlagosan 50 millióan ülnek le elé. 

De említhetném a pár éve hódító őrületet, a Pokémon Go-t, amikor boldog-boldogtalan mobilt és power bank-ot ragadva vadászta a ritkábbnál ritkább pokémonokat. A Niantic Inc. sikerén felbuzdulva pedig több cég is próbálta meglovagolni ezt a hype vonatot, több-kevesebb sikerrel.

A legújabb versenyzőnk pedig nem más, mint a The Witcher 3: Wild Hunt - al hatalmas kritikai és anyagi sikert arató csapat, a CD Projekt RED

1598462654_this-is-the-witcher-monster-slayer-the-delivery-in-augmented-1200x675.jpg

The Witcher széria a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend, elég csak a legutóbbi nagy sikerű Netflixes adaptációra visszagondolni, úgyhogy nem is volt kérdés, hogy a srácok ezt az "aranytojást tojó tyúkot" még egy kicsit "megszorongatják". (Addig üsd a vasat, amíg meleg?)

Elsőre a program nekem egy Sapkowski univerzumban játszódó, Pokémon GO - klónnak tűnik, azzal a különbséggel, hogy itt nem begyűjtjük, hanem elpusztítjuk a delikvenseket. A középpontban továbbra is az AR, azaz a kiterjesztett valóság fog állni, a telefonunkkal a kezünkben, valós környezetben fogunk bolyongani, a játék világából már ismerős szörnyekre vadászva.

A fejlesztőcsapat természetesen most sem hazudtolta meg magát, a "szörnyvadász", szerepjátékos hagyományokat tiszteletben tartva továbbra is nagy hangsúly lesz a felkészülésen. Különféle főzeteket, olajokat, csalikat és bombákat tudunk majd készíteni, valamint a karakterünket is fejleszthetjük, mielőtt kardunk és a jelek segítségével  "kardélre hánynánk" az éppen aktuális szörnyeteget a trófeákért és a jutalomért cserébe. (toss a coin to your witcher...)

A játékban nem csak úgy nekilódulunk a nagyvilágnak, lesznek különféle story küldetések, nevesített NPC-k, felvehető mellékküldetések, ahogyan azt már a "rendes" játékban megszokhattuk. 

Pontos megjelenési dátum sajnos még nincs, de androidos és iOS-es eszközökön biztosan vadászhatjuk majd a különféle szörnyeket hamarosan. Addig viszont itt egy rövidke gameplay magáról a játékról, nézzétek meg, és mondjátok el a véleményeteket, első benyomásaitokat a komment szekcióban Ríviai Geralt legújabb kalandjáról.