Ki viszi tovább a családi örökséget?

gotham-knights.jpg

A DC FanDome keretein belül nemcsak a Suicide Squad: Kill The Justice League játékról tudtunk meg pár információ-morzsát, de a Batman: Arkham Origins fejlesztői, a WB Games Montréal is lerántotta a leplet a következő projektjükről, ami a nem túl fényes Gotham City-be kalauzol majd el minket.

A Gotham Knights névre keresztelt program egy nem éppen "kellemes" hírrel indít : a milliárdos Bruce Wayne, a közkedvelt "bőregér" egy rejtélyes robbanásban elhunyt, de a halála előtt még közzétett egy "házi videót" (nem, nem olyant...), amiben a 4 "örökösére" hagyja a bűnös város megvédésének hálátlan feladatát.

A "Denevércsalád" négy tagja, Robin, Red Hood, Nightwing és Batgirl pedig mi mást is tehetne, vállukra veszik ezt a terhet, egyesítik erejüket, hogy megvédjék Gotham lakóit.

Az első előzetes természetesen nemcsak a Batman játékok szokásos, sötét, depresszív hangulatát idézi meg, de a hőseink képességeiből is meg-megvillant egy keveset.

 A készítők szerencsére vették a fáradságot" és összeállítottak nekünk egy rövidke összefoglalót a hősökről, úgyhogy most röviden én is "felvezetném" őket.

Red Hood

screenshot-01.jpg

Red Hood, polgári nevén Jason Todd egy eléggé "forróvérű", impulzív anti-hős. Ez nem is csoda, hiszen szó szerint a halálból tért vissza.

Nehezen tudja visszafogni az indulatait, de sosem hezitál, azonnal beleveti magát a "tűzvonalba", ha éppen a barátai megmentésről van szó.

Jártas a különféle közelharci technikákban, de mint ahogyan azt az előzetesben is láthattuk, a lőfegyverek sem okoznak problémát a számára.

Robin

screenshot-02.jpg

Robin, polgári nevén Tim Drake a csapat legfiatalabb tagja, aki mestere a pszichológiai hadviselésnek és a deduktív következtetéseknek.

Batman egyik leghűségesebb tanítványa, aki igazán hitt a "bőregér"' küldetésében, és aki azt vallja, hogy Gotham Citynek Bruce Wayne halála után is szüksége van hősökre.

Az összecsukható botjai segítségével ő is jeleskedik a közelharcban, mint Red Hood, viszont az igazi "ereje" a lopakodásban és az "agymunkában" teljesedik ki igazán.

Batgirl

screenshot-03.jpg

Batgirl, vagyis polgári nevén Barbara Gordon, az elhunyt Jim Gordon felügyelő lánya, aki korábban Orákulumként, infós és kommunikációs trénerként tevékenykedett, miután tolószékbe kényszerült.

Apja halála után viszont úgy döntött, ismét magára ölti a latex jelmezt, és sikeresen felgyógyult korábbi sérüléseiből. 

Barbara magasan képzett a különféle harci technikákban, mint például kickbox, capoeira és jiu-jitsu. Elsődleges fegyvere a tonfa. Emellett képzett hacker-ként a különféle számítógépes rendszerek feltörése sem okoz számára különösebb kihívást.

Nightwing

screenshot-04.jpg

Nightwing (Éjszárny), vagyis polgári nevén Dick Grayson az elsők között lett Batman hűséges társa és "fegyverhordozója", ő volt az első Robin, mielőtt a saját "jogán", önerőből köpenyes igazságosztó vált volna belőle.

Karizmatikus vezető és a Batman család legidősebb tagja. Nightwing specialitása az akrobatikus mozdulatokra épülő harctechnikája, az eskrima nevű harcművészetben használt botokkal tanítja móresre Gotham renitens bűnözőit.

Szerencsére nemcsak így leírva láthattuk a hősök képességeit, de a lenti előzetesben is megcsodálhatjuk őket egy rövidke pillanat erejéig. 

A készítők elmondása szerint szabadon bejárhatjuk majd a nyílt világú Gotham utcáit akár egyedül, egymagunkban, de kooperatív módban egy pajtásunk is becsatlakozhat majd hozzánk.

Szerencsére a DC digitális eseményén játékmenet videót is hoztak nekünk a fejlesztők, így élesben is megnézhettük, hogy milyen a kooperatív akciózás a nyitott világú Gothamben, méghozzá Batgirl és Robin küldetésén keresztül. 

(A gameplay még erősen a pre-alpha állapotokat prezentálja nekünk, úgyhogy ne vonjunk még le messzemenő következtetéseket ez alapján.)

A Gotham Knights valamikor 2021-ben fog megjelenni PlayStation 5, PlayStation 4, Xbox Series X és Xbox One konzolokon, valamint PC-n.

Az eddig látottak alapján mind látvány, mind harcrendszer tekintetében sokat merít a korábbi Batman játékokból, kíváncsi vagyok rá, képes lesz-e felnőni az "örökségükhöz". 

Én mindenesetre már nagyon várom a megjelenést, a Suicide Squad játék mellett ez az a "szuperhősös" program, ami az első pillanattól fogva "megdobogtatta" a szívemet. 

Természetesen továbbra is várom a ti véleményeteket is, írjátok meg kommentben, ti mit gondoltok, működni fog-e egy Batman játék a közismert és közkedvelt "denevér"nélkül?

A hivatalos weboldal, ahonnan a képeket és a hősök karakterleírásait "kölcsönöztem": https://www.gothamknightsgame.com/en-US )