Az Öngyilkos Küldetés : megölni Superman-t

cb70dd46-8b79-4b30-ad34-671925479edd-suicide-squad-kill-the-justice-league_reveal-trailer_image2_harley-quinn-1674225f416ed898ee3031095052.png

A DC FanDome-on végre lehullt a lepel a Rocksteady következő "szuperhősös" játékáról, a Suicide Squad: Kill The Justice League - ről, ami az X különítmény, az Öngyilkos osztag karaktereit helyezi a középpontba.

Az első előzetes alapján négy "főhős" áll majd a rendelkezésünkre: Harley Quinn, Deadshot, King Shark és Captain Boomerang. 

A játék az Arkham univerzumban játszódik, a story pedig egy érdekes "felütéssel" indít : az Osztag egy majdnemhogy lehetetlennek tűnő feladatot kap ( persze nanobombákkal a fejükben nincs is egyéb lehetőségük) : le kell vadászniuk a komplett Igazság Ligáját. Elsőként a "kissé" agymosott Acélemberrel kell elbánniuk, aki úgy gondolta, nincs is nagyobb móka ezen a verőfényes napon random katonákat cafatokra szedni Metropolis város kellős közepén. 

suicide-squad-rocksteady-fandome-1-1920x1080.jpeg

Az előzetesben természetesen a megszokott, fanyar, sötét, "fekete" humor mellett más is terítékre kerül. "Hőseink" ugyanis amellett, hogy imádnak egymásnak beszólogatni, mind-mind egyedi karakterek, más és más képességekkel "felvértezve": Deadshot a hátára szerelt jetpackkel közlekedik és a csuklójára szerelt mini-lövegekkel aprítja az ellenfeleket. (Természetesen az ikonikus mesterlövész puska is megvillantotta magát egy pillanatra..) 

Harley Quinn a védjegyévé vált baseball ütővel osztja az áldást, emellett a grátiszba kapott csáklyával képes manőverezni az épületek között, King Shark egy böhöm nagy gépágyúval győz meg mindenkit a saját igazáról, Captain Boomerang pedig… a nevéhez hűen bumerángokat dobál és borzalmas ausztrál akcentusával idegesíti halálra az ellenfeleket és a csapattársakat egyaránt.

A készítők elmondása szerint egy szabadon bejárható nyílt világot kapunk majd Metropolis formájában, ahol egymagunkban, de akár barátainkkal összeverődve is tevékenykedhetünk majd.

Ha úgy tartja majd a kedvünk, single-player üzemmódban is végigvihetjük a programot, ilyenkor a MI veszi át az irányítást a társaink felett, mi pedig szabadon váltogathatunk majd a karakterek között.

Persze mind tudjuk azt, hogy barátokkal az igazi a móka, kooperatív módban 3 pajtásunk is becsatlakozhat majd hozzánk. Ilyenkor sem leszünk egyetlen egy karakterhez "kötve", a fejlesztők szerint bármikor válthatunk majd a hősök között, és akár kooperatív módban is lehetőségünk lesz cserélni. (Mondjuk erre kíváncsi leszek, hogyan fogják ezt megoldani.)

Sajnos kicsit sokat kell még várnunk a megjelenésre, mivel a játék csak 2022-ben fog megjelenni PC-re, Xbox Series X-re és PlayStation 5 platformokra. 

Viszont addig se búslakodjatok, hanem inkább lessétek meg a GameStar feliratos előzetesét a játékról.

Természetesen kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is, írjátok meg kommentben, ti mit gondoltok Harley Quinn bandájának legújabb kalandjáról.